Aktuella händelse och driftinformation

Viktigt information till boende.

Information om hissbytet

2020-02-20

Föreningen kommer vecka 2 att påbörja ett byte av hissarna i trappuppgången, vilket det tidigare gått ut information om. Vi vill ge er lite ytterligare praktisk information om vissa störningar i och med hissbytet, och hur dessa kan hanteras.

Gallerdörren mellan bottenvåningen och källarplan kommer att stå öppen under ombyggnaden.

Barnvagnar kan förvaras i cykelrummet. Om du inte har tillträde dit kan du få det genom fastighetsskötaren Nabil som omprogrammerar dina brickor.

Posten kommer inte att leverera brev i brevlådan under ombyggnaden. Den får istället hämtas på Postnords kontor på Alfred Nobels Allé 109. Öppettider är måndag – fredag kl. 8.30 – 18.00. Medtag legitimation.

Håll kontakten med varandra grannar emellan och försök att ha tålamod och hjälpa varandra så gott det går. Vem vet, kanske får du en ny vän på köpet? 

Tidsplan hissar

Med vänliga hälsningar
Styrelsen Brf Grantorp

Informationsmöte inför kommande byte av hissar

2019-10-04
DATUM: Onsdagen den 16 oktober 2019
TID: kl. 18:00
PLATS: Gårdshuset 11

Samtliga hissar(utom den yttre hissen i 18 E) i föreningen kommer att bytas ut i sin helhet under 2020. Styrelsen har tagit detta beslut då vi haft stora problem med funktionaliteten på hissarna, med återkommande stopp och problem med både service och reservdelar. Hissarna är gamla och ett byte bör ske innan vi får så stora problem att långa oplanerade stopp kan inträffa.
Styrelsen har nu signerat ett avtal med Kone om att påbörja bytet i början av nästa år.

Alla hissar byts inte samtidigt utan arbetet kommer att sträcka sig över ett antal månader under 2020. Varje enskilt hissbyte tar c:a 6-8 veckor. Enligt planen byts två hissar samtidigt, en på varje hus. Under den tid det tar att byta en hiss kommer det inte att finnas någon hiss alls i aktuell trappuppgång(med undantag port 18 E) .

Infomötet hålls av Kone samt representanter från föreningen styrelse.

Bostadsrättföreningen bjuder på kaffe/te.
Välkomna!
Med Vänliga Hälsningar/
Styrelse Brf Grantorp

Andrahandsuthyrning

2019-02-28

För att hyra ut i andrahand behöver du tillstånd från styrelsen. Vid otillåten andrahandsuthyrning kan styrelsen förklara bostadsrätten förverkad och säga upp bostadsrättshavaren för avflyttning. Föreningens regler gäller Du skall normalt rätta dig efter föreningens stadgar och andra regler, så som ordningsregler och trivselregler.

OVK PROJEKT BRF GRANTORP

2019-09-02

OVK står för Obligatorisk Ventilations Kontroll och är en besiktning som utförs för att säkerställa att ventilationssystemet i en byggnad fungerar tillfredsställande.

Med start V37 (från 9 september) och 3 veckor framåt kommer entreprenören Franska Bukten avisera och genomföra kontroller på ventilationen.
Det innebär att företaget Franska Bukten behöver tillträde till lägenheterna för att kunna mäta luftflöden och kontrollera ventilation i din lägenhet.
Beräknad tidsåtgång per lägenhet är ca 10 min.

Info gällande fönsterentreprenaden

2018-02-12

Projektet med fönsterbytet är i full gång och stor del av fönstren är nu monterade i er förening. Vid montaget av nya fönster har det dock uppkommit imma och fukt på en del fönster, det beror med stor sannolikhet på obalans i luftväxling i er lägenhet.

När fönsterprojektet är klart så skall en OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) att göras i era lägenheter, då hoppas man få bukt med problemet. Det man gör är att man justerar till- och frånluft i lägenheterna.

Information om parabolantenn

2017
I samband med kommande fönsterbyte är det av vikt att lyfta upp frågan om parabolantenner i vår förening. Samtliga paraboler skall monteras ner av respektive lägenhetsinnehavare vid fönsterbyte. Entreprenören gör inte det. Paraboler får sedan inte sättas upp i fasaden. Bryter du mot bestämmelsen kan du bli skyldig att stå för kostnader för återställning.
Adress

BRF Grantorp, Förvaltarkontoret
Terapivägen 18 C bv,
141 56 Huddinge

Ekonomiska frågor

HSB Södertorn Kundcenter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
telefon 08 - 608 68 00
vardagar 9-12

Fastighetsskötare
Öppet för boende:
tisdagar 13:30-15:30 samt
fredagar 08:00-10:00.
© 2019 Brf Grantorp | Producerad av Snowpeak